КОСТА РИКА -Екзотика и слънце цена 2950 евро / 5769 лв. 


Пакетната цена включва:

Самолетен билет София – Мадрид – Сан Хосе – Мадрид – София (цената подлежи на препотвърждение към момента на резервация)

Летищни такси – 460 евро /  Точният размер се фиксира в момента на издаване на билетите. При промяна на стойността на летищните такси разликата се доплаща.

Трансфери по маршрута

7 нощувки в Коста Рика по програмата с 6 закуски, 4 обяда, 3 вечери

Трансфери летище – хотел – летище в Мадрид

1 нощувка със закуска в хотел „Vertice Roomspace” 3* в Мадрид (по желание можем да предложим и по-висока категория хотел)

Медицинска застраховка с лимит на отговрност 10 000 евро


  Туристическа Програма 


1-ви ден СОФИЯ – МАДРИД - САН ХОСЕ

Полет в 07.10 от София с испанската авиокомпания Иберия и кацане в Мадрид в 09.45. 
Излитане в 11.40 и пристигане в столицата на Коста Рика Сан Хосе след обяд  в 14.40 местно време. /Часова разлика между България и Коста Рика –минус 8 часа. /
Трансфер и настаняване в хотел “Barcelo San Jose Palacio”5*  или подобен. Нощувка.


2 ден САН ХОСЕ – ВУЛКАНИТЕ ПОАС И АРЕНАЛ


След закуска посещение на „Volcan Poas”, един от най-известните национални паркове в Коста Рика. От върха на високия 2704 метра вулкан с  диаметър на кратера 1,5 км, се открива невероятна панорамна гледка. Казват, че при ясно време погледът стига от Карибско море чак до Тихия океан!  Въпреки, че периодично изригва стълбове пара и газ, посещението на вулкана  е напълно безопасно. До кратера води реконструиран път. Вулканът е заобиколен  от тропическа гора – вековни дървета, и много видове орхидеи.Следва посещение на плантация, където се отглежда най-хубавото костариканско кафе. Ще се запознаете с процеса на бране, обработка и печене на кафето, а на много ниска цена можете и да го опитате. Включено е и посещение на ферма за пеперуди. Традиционен костарикански обяд.

Отпътуване за района на Аренал– активен вулкан, който периодично изхвърля пепел и лава. Настаняване в хотел “Los Lagos”4*, типичен тропически хотел .


3 ден CANOPY TOUR – ЕКСТРЕМНО ИЗПИТАНИЕ

След закуска следва посещение на вулкана Аренал –разходка по югозападния му склон, по пътеката Los Tucanes, през потоци от застинала лава. Разходката трае около 2 часа и половина. Обяд в хотела.

 По желание Canopy Tour– може би най-популярната приключенска атракция в Коста Рика. Любителите на това екстремно забавление се придвижват по „въздушни коридори” от въжени мостове на нивото на короната на дърветата. Така от височина между 20-30 метра може да се наблюдава растителния свят и някои от характерните за тези тропически гори животни –от ленивеца до ревящите маймуни.

 Вечерта  е предвидено посещение на Табакон – най-добрият СПА център в страната, където  ще можете да се отпуснете в горещите, естествени водоеми с прекрасна гледка към вулкана Аренал. Вечеря в Табакон. Нощувка в “Los Lagos”4*.


4 ден РЕЗЕРВАТЪТ МОНТЕВЕРДЕ И „СВЕЖИЯТ ВЯТЪР”

 Рано сутринта се отправяте към резервата Монтеверде – една от най-красивите защитени природни области в Коста Рика, с характерната за региона растителност от дребни храсти юнга. Пътешествието ще ви отведе до водопада Viento Fresco или Свеж вятър, където ще усетите хубостта и силата на природата.След час разходка по живописната пътека с гледка към залива Никоя и възможност да поплувате в кристалните води на водопада, можете да се върнете до началната точка на обиколката на кон, където ви очаква традиционен обяд.

 Отпътуване за Монтеверде и настаняване в хотел„Ficus”4* или подобен. Вечеря и нощувка.


5 ден МОНТЕВЕРДЕ – МАНУЕЛ АНТОНИО

 След закуска екскурзия „Висящите мостове Селватура” – образец на инженерното изкуство. Турът представлява разходка по 8 моста с различна дължина – от 62 до 146 м. Отпътуване за Пунтаренас  и брега на река Рио Гранде де Торколес. В следващите два часа ще плавате с лодка из тази река,  по време на което ще наблюдавате цяла палитра от местния животински свят.  Тук се срещат огромните американски крокодили, достигащи до 4 метра дължина, много видове игуани, над 50 вида птици, сред които знаменитите папагали Ара. След обяд продъжавате към град Кепос, разположен близо до националния парк Мануел Антонио, считан за перлата на Коста Рика.

Настаняване в хотел „Karahe” 4*  или подобен. Нощувка.


6 ден НАЦИОНАЛНИЯТ ПАРК МАНУЕЛ АНТОНИО

 Закуска. Посещение на националния парк, разположен на територията на тропическа джунгла. В него се наблюдават вековни дървесни видове, коралови рифове в зоната на плажа, 109 вида бозайници и 184 вида птици. Завръщане в хотела. Нощувка.


7 ден МАНУЕЛ АНТОНИО – САН ХОСЕ

 Закуска и свободно време. Трансфер до Сан Хосе и настаняване в хотел „Barcelo San Jose Palacio” 5* или подобен.Нощувка.

 Сан Хосе е разположен на плато в централната част на страната, на 1170 м надморска височина. Основан е през 1755 година под името Вила Нуева /Новият град/. От 1821 година насам, когато е обявена независимостта на Коста Рика, е столица на страната. Наброява население от 1,5 милиона души, предимно с европейски произход за разлика от други държави в региона. Отличава се със смесица от стария колониален стил и модерната архитектура на новия век. Улица „Авенида 2” е главната търговска артерия на града. На централния площад „Пласа де ла култура” се намират Националния театър, Археологическия музей, Гранд хотел Коста Рика. Има много други музеи, сред които впечатляват Музея на насекомите и т.нар. Серпентарио, където може да се наблюдава богата колекция от змии и други влечуги, характерни за Централна Америка.


8 ден САН ХОСЕ - МАДРИД

 Закуска и трансфер до летището  за полет Сан Хосе – Мадрид. Излитане от Сан Хосе в 16.55.


9 ден МАДРИД


Пристигане в Испания в 11.25. Трансфер и настаняване в хотел 3* в центъра на столицата. Нощувка .


10 ден МАДРИД - СОФИЯ


Закуска. Трансфер до летището и полет до София в 10.45. Кацане в българската столица в 15.10.Цената не  включва:

Лични разходи

Допълнителни екскурзии:

Canopy Tour – 60 USD

застраховка “Отмяна на пътуване” с Евроинс – от 2% от пакетната цена. За повече информация моля запитайте в офисите ни

Други услуги неупоменати в програмата


Допълнителна информация:

Пътуването не е обвързано с набиране на минимален брой участници и определена дата.

Няма визов режим за престой до 30 дни.


Условия на записване:

при резервация се внася депозит в размер на 50 % от пакетната цена

доплащане 45 дни преди пътуването
* Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмите


Застрахователят, с който ТУРОПЕРАТОРЪТ е сключил застрахователен договор Отговорност на Тур Оператора  по смисъла от Закона за туризма е ЗД „Евроинс “, със седалище и адрес  на управление София,  бул.Христофор  Колумб  43, номерът на застрахователната полица е №03700100001999

ТУРОПЕРАТОРЪТ предлага възможност за сключване на медицинска застраховка, ако желаете такава към вашия пакет . Подробности за условията ще получите при записване в офисите на фирмата.

ТУРОПЕРАТОРЪТ предлага възможност за сключване на застраховка „Отмяна на пътуване”. Подробности за условията ще получите при записване в офисите на фирмата. Допълнителна информация във връзка с офертата, може да бъде открита на страницата с Общите ни условия


>>>Общи условия <<<<<


* информацията публикувана в този сайт е с информационна и рекламна цел. 

* актуална и подробна информация за пътуване може да получите  от служителите по телефон, на e-mail  или директно  в офиса на Тур Оператора