Дестинация: Малта

Република Малта е островна държава, разположена върху архипелаг в центъра на Средиземно море. Архипелагът е съставен от три населени острова - Малта, Гозо и Комино, и три необитаеми острова - Коминото, Филфла и Свети Павел. Топлият средиземноморски климат правят Малта изключително привлекателна туристическа дестинация за много европейци през цялата година. Средно 12 часа на ден е слънчево през лятото, и 5-6 през зимата. Брегът на острова е доста скалист, съставен от множество малки заливчета, образуващи естествени пристанища, пясъчни плажове и стръмни клифове.

Остров Малта е най-големият от Малтийските острови и на него се намира столицата - Валета. Той предлага невероятна архитектура и спиращи дъха пейзажи. Цветовете са поразителни - скали, оцветени в меки медени тонове контрастират на ярко синьото Средиземно море. Описват остров Малта като един открит музей. Уникално е колко много от историята може да се види и днес на острова. Освен страхотна морска почивка, можете да разгледате много исторически забележителности и да се насладите на нощния живот, който предлага изобилие от заведения и неслучайно Малта бе наричана "Малката Ибиза". Малта е предпочитана дестинация и за прекарването на Коледните и Новогодишни празници.

Остров Гозо е известен със спокойствието и невероятните плажове. Барокови църкви и стари каменни селски къщи са разпръснати из острова, който е и с по-богата растителност от Малта. На Гозо са и едни от най-добрите места за гмуркане в Средиземно море. Тук също има много исторически паметници и красиви панорами.

Остров Комино е най-малкият от трите. Той е истински рай за гмуркачи, сърфисти и водолази. Само 35 кв. км, на Комино няма автомобили и освен един хотел, е практически необитаем. Основната атракция на острова е Синята лагуна. През лятото това закътано място с тюркоазена вода върху бял пясък привличат много екскурзианти. Островът заслужава да бъде посетен и през зимата, и идеално място за фотографи.