Остров Тасос, Гърция

Тасос е остров в северната част на Бяло море срещу град Кавала. Той е най-северният остров на Тракийския залив и е на 6,7км от залива Керамоти. Само на 90км от България, островът е много харесвано и посещавано място за почивка на море. Много от обслужващия персонал на острова говорят български. Красивата планина покрита със средиземноморски борове, кристалната вода, приказните плажове, всичко . По крайбрежието са засадени маслини, орехи, бадеми, лозя, нарове. Най-високата точка на острова е 1203м и е връх Испари.

Остров Тасос е с хилядолетна история и на него има много археологически находки. Град Лименас или Тасос, е най-големият град на острова. До него се стига с ферибот от Кавала или от Керамоти. Из целия остров има археологически находки, които свидетелстват за богатата история. Очаквайте скоро овновните забележителности на остров Тасос в една от следващите статии.

Ако искате да прекарате почивка на остров Тасос на море, препоръчваме ви страхотни хотели на добри цени - вижте ги тук. Горещо препоръчваме хотел Makryammos 4*, вижте офертата и цените за почивка тук.