Мармарис

Мармарис е един от най-оживените градове и важен курортен и пристанищен град на егейското и средиземноморското крайбрежие на Турция, където целият курортен живот протича не между стените на хотелите, а на улиците, на прекрасната крайбрежна ивица, в кафенетата на открито, в ресторантите, баровете и дискотеките. Най-знаменитите от тях се намират на Bar Street-улица с повече от 40 дискотеки и барове една до друга, която не стихва до 5 часа сутринта. Населението му около 31 хил. жители (2002), но през лятото заедно с курортистите градът с прилежащия район събира над 400 хил. души.

В Мармарис има възможност за много водни спортове. Има 3 аквапарка. Имате възможност за интересна екскурзия — да посетите най-близкия остров Родос. Няма да скучаете и в някои от многобройните барове и дискотеки. И, не на последно място, отличните хотели и турското гостоприемство ще направят повече от страхотна вашата ваканция.

Мармарис има средиземноморски климат и се характеризира с горещо лято и мека зима. През летния сезон температурите могат да достигнат 45°С. Зимите са предимно дъждовни. Годишните валежи могат да достигнат 1181.8 милиметра. Много туристи избират да почиват в Мармарис през септември и октомври.

Оферти за почивка в Мармарис можете да видите тук.