Испания сбъдва мечти! Вижте най-красивите градове в Испания (част 1)

Името Испания произлиза от латинското Hispania, с което римляните са назовавали целия Пиренейски полуостров. Испания е четвъртата по големина държава в Европа. Тя включва Балеарските острови в Средиземно море и Канарските острови в Атлантическия океан, както и множество ненаселени островчета в Средиземно море. Испания е много красива страна, която може да ви предложи изключително разнообразни удоволствия, да ви спре дъха с архитектурата си, да ви омаят традициите и фестивалите й, да ви пренесе в най-екзотичните фантазии с разкошните си плажове и крайморски курорти, а лъчезарните испанци ще влеят още повече усмивки в екскурзията ви до страната. Разгледайте нашите оферти за екскурзии в Испания и почивки в Испания.

Вижте кои градове попаднаха в нашия списък с най-красиви градове в Испания:

1. Мадрид - освен столица на Испания, градът е най-големият и най-посещаван от туристи. Мадрид е известен с изключителен нощен живот, но през деня там ще се смайвате пред внушителните и множество дворци и художествени дворци.Основни забележителности в Мадрид - площад Пласа Майор, площат "Пуерта дел Сол", Кралският дворец, манастирът "Енкарнасион", площад "Пласа де Ориенте", площад "Сибелас" и много други.


2. Барселона - прекрасно място за всички, които обичат историята и архитектурата. В Барселона се намират едни от най-известните сгради, прокетирани от архитектът Антонио Гауди, в града има много музеи и културни забележителности. Църквата "Саграда Фамилия" по проект на Антонио Гауди е най-известната забележителност в града. Строежът й започва през 1891 година и все още не е завършен. В Барселона има много паркове, които туристите не пропускат да посетят - парк Гюел (по проект на Антонио Гауди), парк Монджуик, парк Сиудадела, парк Диагонал Мар, парк Форум, парк Ноу Барис ( един от най-големите) и паркът Лабиринт на хората, който е забавление за всички посетители.3. Валенсия - приказен морски курорт с плажове от ситен бял пясък, които са осеяни с палми. Футуристични и исторически сгради, футбол, празници, плажове, паея, музеи и интензивен нощен живот - това е Валенсия с няколко думи. Най-известните забележителности във Валенсия са : Градът на изкуствата и науките (състои се от 4 сгради с уникална архитектура), Биопарк Валенсия (зоопарк, чийто огради са напрактика невидими и животните се чувстват като в естествената си среда), Художественият музей, Историческият музей, природен парк Албуфера, Аквариумният комплекс (най-големият в Европа), Катедралата Санта Мария и много други.Очаквайте следваща част с още няколко от най-красивите градове в Испания, техните забележителности и предложения за екскурзии и почивки в Испания!